Noemi Zbären (22) zal er niet bij zijn op het EK atletiek in Amsterdam én de Olympische Spelen in Rio. Ze scheurde maandag haar voorste kruisband aan de linkerknie waardoor ze niet tijdig fit zal geraken. Een concurrente minder voor onze Belgische toppers Anne Zagré en Eline Berings op de 100mH.

De Zwitserse hordeloopster werd op het WK vorig jaar nog 6de in de finale, nadat ze eerder op het EK voor beloften het goud wist te veroveren. Op de OS in Londen (2012) werd Noemi Zbären nog uitgeschakeld in de reeksen. Ze was toen nog een jonkie met haar 18 lentes.

Opmerkelijk is dat ze haar blessure maandag opliep tijdens het basketballen, op training. Medisch onderzoek de dag erna liet blijken dat het ging om een scheur aan haar voorste ligamentum cruciatum. Zbären had reeds spierproblemen in de aanloop naar het zomerseizoen, daardoor stond haar eerste wedstrijd pas in juni gepland.

Ook Harting loopt blessure op

Eerder deze week raakte ook de Duitse discuswerper Robert Harting geblesseerd. Hij heeft momenteel te kampen met een scheur in een borstspier en een ontsteking aan de rechterknie. De concurrent van onze Belgische hoop Philip Milanov hoopt wel nog de Olympische Spelen te halen. In februari maakte Harting nog zijn comeback na het scheuren van zijn kruisbanden. Hij haalde het toen zelf meteen van Milanov.