Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Steven Casteele (KKS) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 5 van Belgisch kampioenschap 2015 bij de mannen (lange cross) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Steven Casteele hier op het EK veldlopen in Samokov - Foto Jeroen De Meyer
Steven Casteele hier op het EK veldlopen in Samokov 2014 – Foto Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Goed, ik ben deze keer blessurevrij gebleven tijdens de voorbereiding dus we hebben al een mooie voorsprong op vorig jaar.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik neem zoals ieder jaar terug deel aan de volledige CrossCup. Ik hoop ook om er terug bij te zijn op het EK in Toulon.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik wil dit jaar mijn 5de plek vanop het BK vorig jaar bevestigen en mee te strijden voor de dichte ereplaatsen. Ik hoop dat ik bovendien kan meedoen aan het EK waar ik mijn 22ste plaats van vorig jaar wil proberen te verbeteren.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik zie Dries Basemans dit seizoen knallen. Volgens mij zullen er dit jaar dus opnieuw spannende duels tussen hem en mij worden uitgevochten. 

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Laurens Vanderlinden. Ik zie hem op training serieuze stappen zetten en na zijn mooi BK van vorig jaar is hij zeker iemand om rekening mee te houden en in je ploeg te zetten. Bij de vrouwen zie ik Vanessa Scaunet af en toe meestrijden voor een dichte ereplaats bij de seniores.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m): zal opnieuw veel punten pakken
Steven Casteele (KKS – 17m): voor het zelfvertrouwen
* Vanessa Scaunet (OEH – 11m): vrouwelijke revelatie
Mathijs Casteele (KKS – 11m): familiale verplichtingen
* Ismael Debjani (CABW – 9m): de Belgisch Kampioen op de korte cross
Laurens Vanderlinden (DCLA – 7m): mijn revelatie van het seizoen
Charlotte Dewilde (KKS – 6m) – Eline Deboth (DCLA – 5m) – Hanne Vandeputte (HAC – 2m):  goedkope koopjes die voldoende punten gaan pakken 
Tom Casteele (HCO – 2m): familiale verplichtingen

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Ik hoop dat mijn ploeg eens dicht zal eindigen :-)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels