Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Lukas Van Assche (DCLA) mag de spits afbijten in onze rubriek “WinterKriebels”. De vice-Belgische kampioen 5000m kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
*  Eind augustus startte ik met volle goesting aan de voorbereidingen, maar daar kwam al snel een einde aan. Tijdens een MTB-tochtje ben ik stevig ten val gekomen, waardoor ik 2 weken niet kon lopen. Midden september op vakantie heb ik de draad terug opgepikt. Voorlopig kamp ik nog met een paar fysieke ongemakken, maar dat komt wel goed.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ekiden, Relays en Tilburg Warandeloop staan reeds vast, voor de rest heb ik nog niets gepland. Ik zal vooral de snelle parcoursen opzoeken, CrossCup zal er maar af en toe tussen zitten. Na januari komt er misschien wel een weg- of indoorwedstrijd bij!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Vorig jaar heb ik door ziekte een paar keer een minder momentje gehad, dat hoop ik dit jaar meer onder controle te hebben. Mijn eerste doel zal de Warandeloop zijn, concrete verwachtingen plak ik daar niet echt op. Ik hoop deze winter wel om onder het half uur te duiken op een 10km in Nederland en weer een stapje vooruit te zetten in functie van de zomer.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik vraag me af of Yannick Michiels de CrossCups gaat meedoen, die vond ik goed bezig deze zomer. Ik ben echt benieuwd wat hij zou kunnen tegen de tenoren op de lange afstand. Wesley De Kerpel gun ik een mooie winter na al zijn tegenslagen. En  daarnaast verwacht ik van trainingscompagnon Dries dat hij weer een stapje vooruit zal zetten!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Om mijn trainingsmakker wat te motiveren, kies ik voor Reynaert en Tom Robben.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Steven Casteele (KKS – 17m): sympathieke West-vlaming die af en toe met ons mee loopt!
* Simon Debognies (OEH – 14m): heel benieuwd naar zijn vooruitgang.
* Dieter & Maarten Kersten (ADD – 12m/10m): snelste tweeling in het veld!
* Astrid Verhoeven (LEBB – 12m): kom ik af en toe tegen in Buggenhout Bos. Haar favoriete seizoen start binnenkort, dus ik verwacht dat ze er wel zal staan.
* Vanessa Scaunet (OEH – 11m):  vorige winter zeer regelmatig
* Laurens Vanderlinden (DCLA – 7m): clubgenoot die vorige winter een sterk BK liep.
* Lisa Rooms (OEH – 7m): vorig jaar goed BK gelopen!
* Elise Vanderelst (MOHA – 5m): vooral op de 800m deze zomer is die naam bij mij blijven hangen.
* Hanne Reynaert (ASVO – 4m): traint al een jaar bij ons. Ik heb alle vertrouwen in onze trainer Wim :-)

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Met “Youth” trek ik volop de kaart van de jeugd. Top 20 is misschien haalbaar!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels