Abdelhadi El Hachimi - Foto: Peter Wagemans
Abdelhadi El Hachimi – Foto: Peter Wagemans

Tijdens de marathon van Eindhoven werd er vandaag om de Belgische titels gestreden. De winst ging naar de verwachte namen.

Bij de mannen werd dit Abdelhadi El Hachimi van RFCL met een tijd van 2u15:13. Daarmee werd de 40-jarige atleet tiende in de eindklassering. Stijn De Vulder van ACG debuteerde op de marathon en liep naar een mooie 2u19:08. Derde Belg werd Kristof Nackaerts van LYRA, hij finishte na 2u25:30. De prestatie van de dag kwam echter van Els Rens, ook van LYRA. Zij hoopte op een duik onder de 2u40. Het werd niet alleen een duik onder die tijd, maar ook de winst op de marathon én de olympische limiet. Met 2u38:16 is ze na Veerle Dejaeghere de snelste Belgische vrouw van het moment op de marathon.

Stijn De Vulder werd tweede landgenoot - Foto: Peter Wagemans
Stijn De Vulder werd tweede landgenoot – Foto: Peter Wagemans

De prestatie van onze mannen verbleekte dus wat bij die van Rens, die na jaren vol blessureleed eindelijk weer een snelle marathon uit de benen kan schudden. Het is ook exact twee jaar geleden dat Rens tijdens dezelfde marathon in Eindhoven naar 2u41:19 liep. Na de finish was de atlete van LYRA zichtbaar geëmotioneerd, want van zo’n tijd was ze toch wel aan het dromen. Of Rens naar Rio mag zal afhangen van de andere Belgische vrouwen op de marathon. Veerle Dejaeghere lijkt de enige certitude, maar voor de overige twee plaatsen kan nog een mooie strijd losbarsten met een viertal dames die rond de 2u40 lopen. De voorjaarsmarathons zullen definitief beslissen over wie er onze Belgische kleuren mag verdedigen in Rio.  Er was nog een Belgische met een knappe prestatie. Annelies Deketelaere van HAC liep naar de vijfde plaats bij de vrouwen in 2u50:33, waarmee ze een minuut boven haar tijd van vorig jaar bleef.

Snelle tijden bij de mannen

Eindwinnaar Stephen Chebogut - Foto: Peter Wagemans
Eindwinnaar Stephen Chebogut – Foto: Peter Wagemans

De Keniaan Stephen Chebogut was de beste in Eindhoven met 2u05:52 na een zinderend slot. De Ethiopiër Robi volgde slechts zes seconden later en de andere Keniaan Kiptoo moest dan weer maar twee seconden prijsgeven op de tweede plaats. Waardoor het podium op amper acht seconden van elkaar wordt gescheiden, toch wel behoorlijk uitzonderlijk!

Meer knappe foto’s hieronder (sterk werk van fotograaf Peter Wagemans)

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.