Begin mei is traditioneel voor het Belgisch kampioenschap 10km op de piste. Dit jaar was het allemaal in Duffel te doen. Bij de mannen haalde Abdelhadi El Hachimi het opnieuw. Hij kroonde zich voor het vierde jaar op een rij Belgisch kampioen. Bij de vrouwen mocht Els Rens na 25 rondjes zegevieren.

De 41-jarige Abdelhadi El Hachimi wist ook dit jaar als eerste over de finish te komen. Hij hield Nick Van Peborgh achter zich en spoelt  zo zijn twee marathons van in april door. Van Peborgh (ACBR) eindigt net als vorig jaar tweede.

Els Rens - Foto: Jasper Jacobs
Els Rens – Foto: Jasper Jacobs

Bij de vrouwen zette Els Rens (LYRA) haar marathonkwalificatie voor Rio kracht bij door de Belgische titel te veroveren op de 10.000m. Zij hield met een minuut voorsprong Eva Galle en Karen Van Proeyen achter zich.

De overwinning op de 3000m steeple bij de senioren vrouwen ging naar de Riemse Jolien Van Hoorebeke. Zij hield Elke Godden (AVKA) achter zich en kon zo triomferen met de Belgische titel.

(later meer)