Dit weekend werden in Lier de medailles voor de Vlaamse kampioenen op de marathon uitgedeeld. AC Lyra was afgelopen zondag gastheer tijdens de derde Marathon van Lier. Ze zagen thuisloopster Els Rens een mooie prestatie neerzetten, terwijl Bart Verschoren bij de mannen mocht zegevieren.

Onder een stralend zonnetje, maar toch ook wat wind gingen heel wat deelnemers van start. Bij de mannen kwamen geen grote namen op de startlijst dus lagen er andere kapers op de kust. Bart Verschoren en Kevin Kennis namen al vroeg in de wedstrijd het voortouw. Het was uiteindelijk de 40-jarige Verschoren die op het einde de armen in de lucht mocht steken. Hij won de marathon én kroonde zich tot Vlaams kampioen in een tijd van 2u35:44. Zijn persoonlijk record van 2u24:31 kwam niet in gevaar.

Bart Verschoren – Foto: Peter Wagemans

Bij de vrouwen was er helemaal geen spanning. Topfavoriete Els Rens maakte haar favorietenrol helemaal waar en kwam na 2u45:37 (PR: 2u38:16) over de finish. Geen slechte tijd aangezien ze in volle voorbereiding is op de marathon van Belfast op 1 mei. Het was trouwens al de vierde keer dat ze dit kampioenschap naar haar hand kon zetten.

Zo mogen Els Rens en Bart Verschoren zich voor een jaar Vlaams kampioen op de marathon noemen. Geen toeval, zo blijkt, want de twee toonden eerder al dat ze sterk voor de dag kunnen komen in Lier.  In 2012 wonnen ze hier namelijk het Belgisch kampioenschap marathon.

De uitslagen van de marathon vind je via deze link.