Claire Orcel heeft zicht weten te verzekeren van de finale in het hoogspringen op het EK voor junioren in Eskilstuna. Orcel ging over al haar hoogtes in haar eerste poging en evenaarde op 1m79 haar seizoensbeste. Orcel was heel tevreden na haar kwalificatie, wij spraken haar kort.

“Ik ben heel erg blij dat het zo vlot ging. Ik kwam namelijk net uit blessure en hoopte dat ik er geen last meer van zou hebben. Dat ik voor elke hoogte telkens maar één poging nodig had, is natuurlijk goed voor het vertrouwen. Voor mij kan het nu al niet meer stuk. In de finale hoop ik op een plaats bij de beste acht, maar ik ga vooral genieten van de ervaring op zich. Ik ga mezelf ook geen druk opleggen, want vandaag had ik toch wel wat stress om door de kwalificaties te geraken. Alles wat er nu bijkomt is bonus”, aldus een gelukkige Orcel.

Claire Orcel op weg naar haar kwalificatie - Foto: Viktor Benschop
Claire Orcel op weg naar haar kwalificatie – Foto: Viktor Benschop