Dylan Owusu heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 400m horden op het EK voor junioren in Eskilstuna. Owusu liep in de eerste van vijf reeksen naar de derde plaats in 52″65, 40 honderdsten boven zijn persoonlijk record. Owusu reageerde zeer opgelucht bij ons.

“Mijn eerste horden kwam allemaal goed uit. De Rus, Ivan Loginov, had me snel te pakken en ik heb dan geprobeerd om hem te blijven volgen en dat lukte goed. Ik trippelde wel wat tijdens de laatste bocht, maar dat heb ik vaak. Tijdens de laatste rechte lijn kon ik gecontroleerd lopen en ik heb ook goed naast en achter me gekeken opdat ik zeker bij de eerste vier zou zitten”, aldus een zeer tevreden Owusu.

“Mijn conditie is heel erg goed momenteel, want ik ben niet echt verzuurd terwijl ik bij mijn vorige wedstrijden dit seizoen dit wel had. Ik hoop om tijdens de halve finales sneller te kunnen gaan en misschien verbeter ik zo wel mijn persoonlijk record. De weersvoorspelling voor morgen ziet er echter niet zo goed uit dus ik ga gewoon mijn uiterste best doen. Ik ben al heel blij dat ik in die halve finales zit”, voegde de eerstejaarsjunior toe.

Morgen loopt Owusu om 15u20 zijn halve finale.