Soufiane Bouchikhi heeft, slechts drie dagen na zijn vijfde plaats op de 10.000m, opnieuw sterk gepresteerd op de Universiade. In het Koreaanse Gwangju werd hij op zondagochtend (onze tijd) vierde op de halve marathon. Florent Caelen volgde een vijftal minuutjes later.

Florent Caelen - Foto: Peter Wagemans
Florent Caelen – Foto: Peter Wagemans

Het podium kleurde volledig Japans. Winst was er voor Yusuke Ogura in 1u04’41. Zijn landgenoten Tadasi Isshiki en Yuta Takahashi volgden binnen de minuut. Antwerpenaar Soufiane Bouchikhi strandde op amper 35 seconden van de medailleplaatsen. Hij was er in geslaagd om de tiental koplopers te volgen tot ongeveer halfweg, waarna hij de top-3 moest laten lopen, maar wel met een vierde Japanner Naoki Kudo op pad ging. In de slotkilometers wist hij deze laatste op een tiental seconden te lopen. Eerder dit jaar was Bouchikhi al goed voor 1u03’45 op de halve marathon in Den Haag.

“Twee dagen na een teleurstellende vijfde plaats, ben ik tevreden met een vierde stek op de halve marathon”, klonk Bouchikhi. “Het is een dubbel gevoel om maar net het podium te missen, maar ik kan enkel gelukkig zijn met mijn race van vandaag.”

 

Florent Caelen haalde ook nog de top-25 in Gwangju. Hij klokte 1u11’25. Ook hij had in Den Haag zijn persoonlijke beste gelopen, 1u04’40.

Bekijk de uitslagen hier.