Niels Pittomvils en Hans Van Alphen slaagden er dit weekend nóg niet in hun ticket voor het WK en -wellicht wel belangrijker- hun ticket voor de Olympisch Spelen veilig te stellen. Pittomvils kwam uit op zo’n 8.000 punten en een twaalfde plek, Van Alphen eindigde met 7.876 punten op de vijftiende stek. Zijn ze tevreden met hun geleverde prestaties? U leest het hieronder.

Niels Pittomvils - Foto: Tomas Sisk
Niels Pittomvils – Foto: Tomas Sisk

Niels Pittomvils kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn prestatie in Götzis. “Ik bevestig mijn prestatie van vorig jaar in Madeira en heb enerzijds het gevoel dat ik weer een belangrijke stap gezet heb”, reageert hij de op de Atletiek Vlaanderen-site. “Anderzijds ben ik toch ook wel wat ontgoocheld omdat ik zowel gisteren als vandaag iets te veel steekjes heb laten vallen. Daardoor heb ik in vergelijking met vorig jaar een minder constante tienkamp dan op Madeira afgeleverd.” Niels won op schitterende wijze het polsstokspringen, maar is ervan overtuigd dat hij vooral in het kogelstoten en discuswerpen iets heeft laten liggen. “Voor betere prestaties in het speerwerpen had ik dan weer te weinig ritme. Ik schat dat ik de voorbije twee jaar immers maar een vijftal specifieke sessies gedaan heb. De conclusie van Götzis is dat er nog op alle onderdelen veel marge zit. Ik heb in een aantal proeven bevestigd, in andere disciplines zijn er nog werkpunten.”

Hans Van Alphen houdt een tevreden gevoel over aan zijn tienkamp in Götzis. “Ik voel me stilaan weer tienkamper”, reageert hij bij Het Nieuwsblad. “Ik sta nog niet op het niveau van mijn olympische jaar 2012, maar ik haal weer een aanvaardbaar niveau. Zoals verwacht kwam Götzis nog iets te vroeg.” Hans weet nu ook wat zijn werkpunten zijn, niet onbelangrijk als hij volgend jaar nog eens wil uitpakken op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Ik weet nu waaraan ik moet werken. Dit jaar is de olympische kwalificatie het belangrijkst, belangrijker dan het WK.”