Nafissatou Thiam kijkt met een tevreden gevoel terug op haar zevenkamp afgelopen weekend in Götzis. Na een mindere 800m kwam Thiam toch nog uit op 6.412 punten, niet zo heel ver van haar Belgisch record van 6.508 punten, en ook goed voor een ticket voor het WK deze zomer en de Olympische Spelen volgende zomer.

Met 6.412 punten kwam Thiam terecht op een negende plek in de totaaluitslag. Dat kwam vooral omdat de Sportvrouw van het Jaar met 2’24″20 de voorlaatste tijd klokte op het afsluitende nummer, de 800m. Voor die dubbele baanronde bekleedde ze nog een vierde plek, en was het podium niet zo veraf, maar Thiam kon haar superbenen helaas niet meer terugvinden.

We zouden het bijna vergeten, maar Nafi Thiam is nog altijd maar 20 jaar jong, ze wordt 21 in augustus. Dat ze afgelopen weekend zowel op de 100m horden als in het speerwerpen een persoonlijk record lukte, mag zeker ook niet vergeten worden. Zelf tankte ze ook vertrouwen, dat kunnen we althans afleiden uit een reactie op de site van Le Soir. “Ik ben tevreden”, aldus de studente Geografie. “Ik kon dit weekend niet al mijn records verbeteren, zoals ik vorig jaar deed, maar het is op het  WK in Peking dat ik in vorm moet zijn!” Ook uit haar tweet, die hieronder te lezen valt, kunnen we vaststellen dat Thiam een goed gevoel overhoudt aan haar prestatie. En zoals ze zelf aangeeft, het WK is nog veraf. Over exact 82 dagen is het zover!