Stef Vanhaeren heeft vandaag de eerste training afgewerkt onder zijn nieuwe trainer: Philip Gilson. Na bijna tien jaar maakt hij de overstap van Paul Sauviller naar de trainer van onder meer Axelle Dauwens en Seppe Thys, en maakt hij ook de verhuis van Kapellen naar Gent.

Philip Gilson, coach van o.a. Axelle Dauwens, maar nu dus ook van Stef Vanhaeren - Foto: Jasper Jacobs
Philip Gilson, coach van o.a. Axelle Dauwens, maar nu dus ook van Stef Vanhaeren – Foto: Jasper Jacobs

Stef Vanhaeren maakte het nieuws bekend op de site van zijn werkgever Atletiek Vlaanderen. “Ik dank heel veel aan Paul Sauviller”, steekt hij van wal. “Hij heeft me sinds mijn veertiende begeleid en op een heel hoog niveau gebracht. Maar ik kreeg het de laatste tijd op mentaal vlak steeds moeilijker, waardoor ik onder stress kwam te staan. Ik ging ook niet meer echt vooruit. De overstap is er niet van vandaag op morgen gekomen, maar sluimerde al een tijdje in mijn hoofd.” Stef realiseert zich dat de aanpak van Philip Gilson niet echt verschilt van die van Paul Sauviller. Hij hoopt dat de trainerswissel hem opnieuw een boost zal geven, en hem die paar procentjes meer zal opleveren. Ook is hij inmiddels al verhuisd naar Gent, en heeft hij zin om er weer goed in te vliegen. Door hamstringperikelen heeft hij dit seizoen nog geen 400m horden kunnen afwerken, wanneer de eerste wedstrijd volgt is nog niet bekend.