Niet alleen Philip Milanov zette vandaag een nieuw Belgisch record neer, ook Ilya Defrère deed dat. De junior van DCLA kwam op het PK in Kessel-Lo tot 17m60 in het kogelstoten, zo’n 45cm verder dan Steve Bal in 1995.

Dat Ilya Defrère niet meer aan zijn proefstuk toe is, weten we intussen al. Vorige zomer stelde de poulain van Herman Van Uytven maar liefst vijfmaal het nationaal record scherper, toen nog als scholier. Vandaag werkte hij zijn eerste outdoorwedstrijd af als junior. Niet langer met de kogel van 5kg, maar met die van 6kg. Het Belgisch record, dat al sinds 1995 op naam stond van Steve Bal, ging meteen voor de bijl. Defrère liet in zijn beste worp zijn kogel eindigen na 17m60, zo’n 45cm verder dan het vorige record.

Deze avond leest u meer over de gebeurtenissen op het PK outdoor in de verschillende provincies in ons ‘PK Journaal’.