Philip Milanov heeft vandaag op indrukwekkende wijze de provinciale titel discuswerpen in de wacht gesleept. Op het Vlaams-Brabantse PK in Leuven gooide de Brugse discuswerper het werptuig maar liefst 66m43 ver. Meteen voldoende voor een verbetering van zijn eigen nationaal record, maar vooral goed voor de limiet voor het WK van komende zomer.

Philip Milanov is zo, na Kevin Borlée die gisteren met 45″48 de 400m-limiet liep, pas de tweede landgenoot die zich weet te kwalificeren voor het zomerse atletiek-WK, dat van 22 tot 30 augustus plaatsvindt in Peking.

Milanov opende zijn zomerseizoen al vroeg en kwam zowel in Burcht als in Leiria tot een verdienstelijke 62m88. Met zijn 66m43 van vandaag keilt hij zich echter meteen naar de tweede stek op de wereldranglijsten dit (vroege voor)jaar. Enkel de Est Martin Kupper, die de wedstrijd in Leiria won, kwam al verder.

Ook het vorige nationale beste in het discuswerpen stond op naam van Philip Milanov, die uitkomt voor VAC en alzo op de Vlaams-Brabantse kampioenschappen aantrad. Vorige zomer kwam hij nog tot 66m02.

EDIT: Milanov passeerde met zijn nieuw record in één tijd ook de limiet voor de Olympische Spelen in 2016, maar die prestaties zijn in principe pas geldig vanaf 1 mei 2015.

Meer over de Provinciale Kampioenschappen leest u vanavond in ons “PK Journaal”.