Met maar liefst 195 (!) atleten kwamen ze aan de start op het BK korte cross in Wachtebeke. Dat zorgde uiteraard voor een tumultueus wedstrijdverloop. Ook Yannick Michiels (23) moest dat aan den lijve ondervinden. Bij de passage aan de 2de ronde viel de atleet van VMOL aan de balkjes, net toen hij zich vooraan bevond. “Even dacht ik dat de wedstrijd er voor mij op zat, maar gelukkig liepen ze voor mij niet al te ver weg.” Vanuit circa 10de positie baande hij zich weer een weg naar voren. Het was de Belg Ismael Debjani die op het einde het laken naar zich toe trok en Belgisch kampioen werd. Simon Debognies haalde het zilver en de topper in het oriëntatielopen, Yannick Michiels, strandde op de 3de plek. “Zonder die valpartij deed ik zeker mee voor de overwinning”, zo verklaarde hij achteraf. Toch staat hij met deze prestatie mooi op de 4de plaats in het eindklassement van de Crosscup en kan hij beginnen dromen van een mooie zomer. U kan het interview met Yannick Michiels hieronder bekijken.