Dat Vanessa Scaunet (OEH) dé topfavoriete was voor de Belgische veldlooptitel, dat was al langer geweten. Ze werd in de Crosscupmanches zowel in Brussel, Rotselaar als in Dour beste Belgische en bewees daarmee telkens over een zeer goede vorm te beschikken. Maar een wedstrijd moet nog altijd gelopen worden. Het was Lisa Rooms, ook aangesloten bij OEH, die er alleen op uittrok en zo menig supporter de mond liet openvallen. Vanessa Scaunet bleef echter koeltjes en dichtte het gaatje in de laatste ronde waarna ze solo naar de overwinning liep. “Ik hield mijzelf steeds vol dat ik nog kon terugkeren op Lisa Rooms, en dat lukte. Ook merkte ik al van bij het begin dat mijn benen iets zwaarder aanvoelden dan normaal. Het is eigenlijk al een week dat mijn lichaam nood heeft aan rust, dus dat komt nu goed uit.” Deze zomer heeft ze ook al een mooi doel in haar hoofd. Dan richt ze haar pijlen op het EK voor junioren in het Zweedse Eskilstuna. Maar eerst kan ze nu genieten van haar prachtige winterseizoen en die oververdiende rust. U kan het interview met Vanessa Scaunet hieronder bekijken.