Kenenisa Bekele zal niet deelnemen aan de marathon van Londen. De komst van de gevierde Ethiopische afstandsloper was nochtans aangekondigd, maar Bekele sukkelt met een achillespeesblessure. De Keniaan Geoffrey Mutai vult zijn startplaatsje in.

Bekele moest tijdens de marathon van Dubai in januari noodgedwongen uitstappen na 30km. Later werd bekend dat de wereldrecordhouder op de 5000 en 10.000m al sinds november op de sukkel was met de achillespees en daardoor veel trainingskilometers had gemist.

Het zou pas de eerste maal zijn dat Bekele deelneemt aan de Londense stadsmarathon. Vorig jaar koos Bekele voor de marathon van Parijs voor zijn debuut op de 42,195km. Hij won er toen in 2u05’04. Ook in Chicago kwam Bekele aan de start. Hij werd vierde en bleef net onder de 2u06′.

Geoffrey Mutai heeft zijn strepen op de marathon al verdiend. Hij won de marathon van New York in 2011 en 2013 en werd vorig jaar zesde in Londen, dat toen uitpakte met het sterkste deelnemersveld van de laatste jaren. In Londen komt hij uit tegen marathonspecialisten wereldrecordhouder Dennis Kimetto, Emmanuel Mutai en Wilson Kipsang.