Er komt voorlopig geen Clash of the Titans op de marathon. Het langverwachte duel tussen Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele op de London Marathon van 26 april wordt uitgesteld naar 4 oktober. Het coronavirus gooit dus ook roet in het eten van de snelste marathonlopers aller tijden. Ook bij de vrouwen komt de grote battle er niet met onder meer wereldrecordhoudster Brigid Kosgei. Vandaag werd ook al de Boston Marathon uitgesteld naar 14 september.

Het was wedstrijddirecteur Hugh Brasher die het nieuws meedeelde. “De wereld is in een ooit geziene situatie. Door de coronapandemie is de grootste prioriteit de gezondheid van iedereen. Het is teleurstellend nieuws voor velen dat we moeten uitstellen, zeker voor de lopers en de goede doelen waarvoor al zoveel is ingezameld. We zijn echter zeer verheugd door de vele steun van de stad Londen en de BBC in het zoeken naar een nieuwe datum, die dus 4 oktober is”, aldus Brasher.

“We weten dat er van veel vragen nzlulen volgen, maar we zijn absoluut bezig met die vragen en hopen ze aan de hand van de nieuwe datum al deels te beantwoorden. Iedereen wordt tegen het einde van deze week nog ingelicht en ook onze websites en social media zullen geregeld updates krijgen”, besloot hij.

Op sportief vlak beloofde de London Marathon heel wat moois met de clash tussen titelverdediger Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele, de respectievelijk snelste en tweede snelste man ooit op de afstand. Ook bij de vrouwen zou wereldrecordhoudster en titelverdedigster Brigid Kosgei een bijzonder sterk veld aanvoeren.