Steven De Loose werd afgelopen weekend vierde op het Belgisch kampioenschap korte veldloop. De atleet van AV Lokeren kende een mindere start door het vele duw- en trekwerk, maar kwam fors opzetten in de laatste wedstrijdhelft. Een verrassend resultaat, zeker gezien de laatste voorbereidingen op het BK veldlopen verstoord werden door scheenbeenklachten.

“Het was heel hard duwen en trekken bij de start. Niet goed voor de wedstrijd en bovendien vielen heel wat jongens. Echt gevaarlijk en onverantwoord. Dat kan niet de bedoeling zijn”, beschrijft De Loose de wedstrijd. “Ik had een lange inhaalrace te maken en kwam nog heel kort bij het podium. Dat stemt me zeker tevreden, maar anderzijds vind ik het wel zuur om zo dicht bij de medailles te stranden.”

Eerder in het winterseizoen focuste De Loose vooral op de lange veldlopen en schreef hij verschillende regionale crossen op zijn palmares. “Toch wist ik dat ik ook op de korte veldloop mijn mannetje kon staan. Scheenbeenklachten verstoorden de laatste trainingsweken, maar ik wist dat de conditie er nog was.”

Volgende winter wil De Loose ook scoren op de Crosscup en laat hij de regionale veldlopen eerder links liggen. “Maar nu volgt eerst nog een weekje vakantie en daarna beginnen we aan de zomervoorbereidingen”, aldus De Loose. “Mijn records aanscherpen en een finale op het BK 1500m staan alvast op het verlanglijstje.”