Mooi volk tijdens de indoormeeting van EA in Topsporthal van Gent. Zo kregen we tijdens de ongewone 300m, een week na de prestigieuze IFAM Indoor, zowel Dylan Borlée, Antoine Gillet als Nenah De Coninck te zien. Een nieuw Belgisch record werd genoteerd, en ook Dylan Borlée pakte uit.

Nenah De Coninck - Foto: Tomas Sisk
Nenah De Coninck – Foto: Tomas Sisk

Vooral de prestatie van de jonge Gentse belofte is er één om in te kaderen. Ze liep in een reeks met onder meer Justien Grillet (VS) en Manon Depuydt (HCO) naar een nieuw BR bij de junioren. Met een tijd van 38”49 komt ze zo op de 2de plaats aller tijden bij de Belgische senioren.

Ook op de 300m bij de mannen kwamen opmerkelijke namen aan de start. Zo kregen we in de beste reeks namen als Seppe Thys (ACME), Antoine Gillet (RESC) en Dylan Borlée (WS) aan de start. Deze laatste haalde het in een spannend slot van Antoine Gillet, met 33”33 als chrono. Een knappe race van de jongste broer Borlée waarmee hij een 3de prestatie aller tijden neerzet, dicht bij het BR (32”72) van broer Kevin.