Op het Vlaams indoorkampioenschap in Gent is Jan Van Den Broeck er in geslaagd om de EK-limiet te lopen. Hij kwam na 1’48”08 over de finish, en dat staat normaal garant voor een deelname aan het EK indoor te Belgrado. Een vereiste is wel dat de Russen nog steeds uitgesloten blijven, want indien hun schorsing wordt opgeheven bedraagt de EK-limiet 1’48”05.

Gisteren kwam Jan Van Den Broeck samen met trainingsmakker Laurens Schockaert nog in actie in het Nederlandse Apeldoorn. Laurens liep dankzij Jan naar een tijd van 1’50″57. Vandaag waren de rollen omgekeerd en was het Laurens die in dienst liep van Jan. Die volgorde leverde twee weken geleden nog 1’48″99 op, vandaag was het wél raak. Laurens Schockaert zette zijn clubgenoot perfect af op 600m. Het laatste rondje moesten de supporters nog even nagelbijtend toekijken, maar met 1’48″08 duikt Jan Van Den Broeck onder de EK-limiet.

Met deze overwinning werd de LAT-atleet ook meteen Vlaams kampioen. Viktor Benschop werd tweede met 1’52″31. Het brons was weggelegd voor junior Pieter Sisk. Hij liet met 1’52″71 een eveneens sterke chrono noteren.