De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 4 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Damien Broothaerts. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“De voorbereiding is perfect verlopen, na enkele jaren waar het mentaal moeilijk was, ben ik fit en met veel motivatie terug beginnen trainen. Ook een mondoperatie om een slepende infectie weg te halen was een positief en belangrijk punt.  Een kleine blessure op trainingskamp in Zuid-Afrika heeft mijn voorbereiding lichtjes afgeremd maar gelukkig niks ergs.” 

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd(en)? Bracht het al wat je er van verwacht had?

“Ik ben niet tevreden over de tijden maar dat is niet onlogisch door de kleine blessure opgelopen op stage. Maar lopen is ook een training en in Düsseldorf wisten we dat het misschien iets te hoog gegrepen was daar al te beginnen met een eerste wedstrijd, maar je weet natuurlijk nooit. De vorm is er en bij de horden gaat het om details. De tijd kan heel snel dalen.”

Damien Broothaerts - Foto: Tomas Sisk
Damien Broothaerts – Foto: Tomas Sisk

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM ligt ideaal op de wedstrijdkalender en voor mij begint komende zaterdag pas mijn indoorseizoen. Goede organisatie, in eigen land. De keuze was snel gemaakt.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf (met de sterke (inter)nationale concurrentie indachtig)?

“Ik wil uitpakken en hard lopen. De concurrentie boeit me niet echt, de enige tegenstand is mezelf en de horden.”

Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit en waarom?

“Om eerlijk te zijn als ik loop kijk ik niet echt naar de andere nummers maar ik zal toch een oogje in het zeil houden wat mijn teammates Kevin en Jonathan Borlée op de 500m, Dylan op de 400m en Michael Bultheel op de 400m horden kunnen realiseren.”