Twee weken na haar start van het indoorseizoen moet Nafi Thiam verstek laten voor haar eerste hoogspringcompetitie. De Naamse is geveld door de griep en zal niet tijdig gerecupereerd raken.

Op het LBFA-kampioenschap opende Thiam amper anderhalve week geleden haar seizoen met een 60m horden en de verspringcompetitie. Thiam hoopte komend weekend, op een meeting in Luxemburg, haar voorbereiding op de vijfkamp op het EK in Praag verder door te trekken. Sinds donderdag geveld door de griep, gaat dat feestje helaas niet door.

“We hopen tegen het eind van de week de trainingen terug opgepikt te hebben”, klonk trainer Roger Lespagnard. “We duimen dat de gevolgen van haar ziekte beperkt blijven, maar dit weekend aantreden in competitie zou sowieso te vroeg zijn.”

Normaal komt Thiam op het BK indoor in actie op het kogelstoten en het hoogspringen.