De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 8 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Jeroen Vanmulder. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Ik heb een zeer goede voorbereiding achter de rug. Ik ben mij van 26 oktober tot 30 november gaan voorbereiden in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Hier heb ik een nieuwe stap gezet in mijn krachttrainingen en ben ik op een ontspannen manier kunnen beginnen spurten en springen.”

“Deze mentaliteit heb ik proberen door te zetten hier in België met steeds meer en meer wedstrijdgerichte trainingsstof. Vorig jaar was een overgangsjaar bij mijn nieuwe trainer en tijdens deze voorbereiding heb ik pas echt het gevoel dat ik 100% in het nieuwe systeem zit.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd(en)? Bracht het al wat je er van verwacht had?

Jeroen Vanmulder - Foto: Tomas Sisk
Jeroen Vanmulder – Foto: Tomas Sisk

“Ik ben zeer tevreden met mijn twee openingswedstrijden. Op het Provinciaal Kampioenschap koos ik enkel voor de 60 meter. Met één honderdste boven mijn persoonlijke besttijd (7”03) voelde ik dat de snelheid goed zat en was ik klaar voor het Vlaams waar een eerste keer verspringen op het programma stond. Vermits ik een atleet ben die wedstrijden nodig heeft om 100% aan te lopen en te springen was het Vlaams een goede test om te zien wat mijn werkpunten nog waren. En deze was duidelijk. Met 5 nulsprongen zal er nu wat meer op de laatste steunen gewerkt worden en dan ben ik zeker klaar om echt uit te pakken op de IFAM.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“Mijn deelname aan de IFAM is een logische keuze. Het is een internationaal getinte meeting met sterke concurrentie en dat is een enorme motivatieboost. Ook ben ik een atleet die oprecht geniet en positief effect heeft van de aandacht van een groot publiek tijdens mijn wedstrijd. Handengeklap, grote ogen en open mond. Daar doen we het toch ook voor?”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf (met de sterke (inter)nationale concurrentie indachtig)?

Jeroen  Vanmulder  - Foto: Jasper Jacobs
Jeroen Vanmulder – Foto: Jasper Jacobs

“Over mijn tegenstanders heb ik geen verwachtingen. Ik weet helemaal niet waar ze staan op trainings- of wedstrijdvlak. Caceres heb ik over de 8m30 zien springen op het Eku23 in Tampere maar ik heb geen flauw benul waar hij nu staat. Dat geldt ook voor de nationale toppers. Het enige wat ik verwacht is dat ik goed zal springen. Het is een sterke wedstrijd om richting de 7m85 te springen. Ik voel me goed en ik weet dat ik goed heb getraind. Het enige wat ik nu moet doen is mij focussen en amuseren tijdens de wedstrijd.”

 Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit en waarom?

“Als ik eerlijk mag zijn raad ik iedereen aan om naar het verspringen te gaan kijken. Een gemiddeld persoonlijk record van 7m78, 7 beloftevolle Belgen, de Europees kampioen bij de beloften en een wedstrijd waar er sowieso veel interactie zal zijn met het publiek.”