Met het jaareinde in zicht komen ook stilaan de eerste grotere indoormeetings aan bod. Op het hoogtepunt van het Belgische indoorseizoen is het wachten tot begin februari. Met de IFAM indoor staat dan immers de enige Belgische internationaal getinte indoormeeting op de agenda. Begin deze week loste de organisatie al een eerste deel grote namen. Daar komen nu ook Marlou van Rhijn en Karol Zalewski bij.

Marlou Van Rhijn komt op 7 februari van start op de 60m. De Nederlandse Van Rhijn is paralympisch kampioene op de 200m en is bovendien houdster van drie paralympische wereldrecords.

Foto: Kleszczu (Wikimedia Commons)
Foto: Kleszczu (Wikimedia Commons)

Eerder werd al bekendgemaakt dat de voltallige Borlée-familie present tekent. Eén van de broertjes Borlée zal het op de 300m alvast hard te verduren krijgen. De Pool Karol Zalewski, houder van het wereldjaarsnelste op de 300m outdoor dit jaar, gaat mee met minstens één Borlée op zoek naar het Europees record op de 300m indoor. De Tsjech Pavel Maslak klokte vorig jaar op de Flanders Indoor nog het Europees record op die ongebruikelijke afstand. Hij liet toen 32″15 noteren.

Zalewski werd afgelopen zomer achtste op het EK 200m. In 2013 werd hij nog Europees beloftenkampioen op diezelfde afstand.