Abdelhadi El Hachimi is al sinds enkele jaren een vaste waarde in het veldlopen. De inmiddels 39-jarige Belg van Marokkaanse afkomst deed ook gisteren in Roeselare opnieuw mee voor de knikkers. El Hachimi legde uiteindelijk beslag op een vierde plaats. Een EK-selectie was altijd mooi meegenomen, maar de prioriteiten liggen voor later op het jaar voor de bonkige El Hachimi.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Met een beloofde selectie voor de eerste twee seniors mannen, wordt het met een vierde stek voor Abdelhadi El Hachimi in Roeselare eerder hopen op een teamselectie voor het EK veldlopen in Samokov, binnen twee weken. Met twee beloften, Pieter-Jan Hannes en Isaac Kimeli, op plaatsen één en twee is het anderzijds ook zonder teamselectie spannend afwachten voor Schepdaalnaar El Hachimi. Zeker omdat Hannes individueel past voor het EK en Kimeli bij de beloften deelneemt. De beslissing van de selectiecommissie volgt later vandaag (maandag)…

Abdelhadi El Hachimi was in elk geval tevreden over zijn cross in het mistige Roeselare. “Het was een zware wedstrijd”, vertelde hij na afloop. “Atelaw Bekele maakte de wedstrijd meteen hard.” El Hachimi deed bijna de hele cross goed mee vooraan, maar moest in de slotfase drie jongere collega’s nog voor zich dulden. “Op het einde kom ik snelheid tekort”, verklaart hij. “Het EK cross was voor mij geen doel, maar nu ik hoor dat Hannes individueel niet mee wil, hoop ik er stiekem toch op. We zien wel, maar ik zou het liefst met een nationaal team gaan.”

El Hachimi maakte vorig jaar deel uit van de nationale ploeg op het EK in Belgrado. Hij werd toen 49e. Het Belgische team behaalde er een zilveren medaille in het landenklassement.

Marathon blijft prioriteit

Toch ligt het zwaartepunt van het jaar bij El Hachimi, tot voor Roeselare nog leider in de Crosscup, pas later op het seizoen. Op de marathon van Rotterdam hoopt El Hachimi, die een persoonlijke beste van 2u12’45 heeft op de legendarische 42.195km, opnieuw op een duik onder de 2u10′. “Rotterdam staat hoog aangeschreven. Ik wil er opnieuw een serieuze aanval op de 2u10 doen. Ik was er al een paar keer dicht bij, maar op het einde verloor ik altijd teveel”, aldus El Hachimi. De marathon van Rotterdam gaat door op 12 april 2015.