Komende zondag wordt er in Roeselare gestreden om de EK-tickets voor Samorin. Bij de beloften vrouwen hoopt Lisa Rooms er voor de derde keer op rij bij te zijn. Na een geslaagd optreden in Mol enkele weken geleden, lijkt die kans dan ook tamelijk groot. “We pieken naar het EK”, besluit de atlete van OEH die duidelijk al verder kijkt richting Slowakije.

Dag Lisa, hoe verliep de voorbereiding naar Roeselare?

“Vlot! Ik heb alles kunnen doen wat op het schema stond en heb de trainingen goed verteerd. We pieken naar het EK veldlopen en ik hoop me dan ook komende zondag te kunnen plaatsen.”

In Mol was je de eerste Belgische belofte voor Renée Eykens. Vermoed je dat dit komende zondag ook zo zal zijn?

“Als ik dit niet zou vermoeden, zou ik beter niet aan de start staan. Ja dus! Wel alle respect voor Renée. Wat zij doet als 800m-loopster tussen de echte crossers zouden er haar niet veel na doen. Naast haar zullen ook de andere beloftes zeker strijden voor wat ze waard zijn. Mijn trainingsmaatje Astrid Verhoeven liet in Mechelen alvast een sterke indruk na op mij.”

Welke plaats zie je jezelf behalen op het EK in Slowakije?

“Ik denk wel dat ik een stuk beter kan doen dan vorig jaar. Welke plaats dat mag zijn, zullen we dan wel zien. Het is altijd moeilijk om er een specifieke plaats op te plakken aangezien je niet weet hoe de vorm is van mijn internationale concurrentes. Voor de winst durf ik mijn geld wel zetten op de Duitse Konstanze Klosterhalfen (vorig jaar Europees kampioen bij de junioren), talentje blijkbaar!”

Lisa Rooms op het EK veldlopen vorig jaar in Chia. – Foto: Jeroen De Meyer

Hoe hoog schat je de kansen in dat er een Belgische ploeg bij de beloften vrouwen wordt gestuurd?

“Die kansen zijn volgens mij zeer klein afgaand op de voorbije jaren. Al weet je natuurlijk nooit nu er slechts drie atleten nodig zijn om in aanmerking te komen voor een teamprestatie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde (en kosten natuurlijk)!”

De temperaturen in Samorin schommelen gemiddeld boven en onder het vriespunt. Een besneeuwd of modderig parcours, wat geniet jouw voorkeur?

“SNEEUW alsjeblieft! De vele skivakanties als kind ben ik nog niet vergeten. Dus ik zou maar al te graag nog eens dolle pret beleven op zo’n wit tapijt!”