Pieter-Jan Hannes bouwt zijn trainingen niet af voor de Crosscup van Roeselare van komend weekend. Eerder verrassend, want de cross in Schiervelde geldt als selectiewedstrijd voor het EK veldlopen in Samokov. Hannes bevestigt daarmee zijn ambities op de piste.

Pieter-Jan Hannes behoort komende zondag naar alle verwachtingen nochtans tot de topfavorieten voor de eerste Belgische plaatsen. Aan die eerste posities in Roeselare hangt trouwens een EK-ticket vast. Dat Hannes niet afbouwt voor Roeselare, ligt de lijn van zijn eerdere uitspraken. “In overeenstemming met het plan dat we vóór aanvang van het winterseizoen opgesteld hebben, heb ik mijn loop- en krachttrainingen voor zondag ook niet afgebouwd”, vertelt Pieter-Jan Hannes op de website van zijn werkgever, Atletiek Vlaanderen. Meer nog, Hannes zou zelf passen voor individuele selectie als het zover zou komen. De regerende Europese beloftenkampioen vliegt enkel mee naar Samokov als er een mannenteam wordt afgevaardigd.

Hannes werd afgelopen weekend, op de Warandeloop in Tilburg, nog achtste en eerste belofte. “Ik heb dinsdag en woensdag nog twee hele goede trainingen gedaan. Daaruit kan ik concluderen dat ik de Warandeloop in Tilburg goed verteerd heb”, aldus de chemiestudent.