Morgen vindt in Roeselare de tweede individuele manche van de CrossCup plaats. Traditiegetrouw staan er in West-Vlaanderen ook de EK-tickets op het spel, waardoor het extra uitkijken is naar de veldloop op Schiervelde.

Bij de junioren dames is Astrid Verhoeven zonder twijfel topfavoriete. Ook Vanessa Scaunet maakte in Tilburg een ijzersterke indruk en zal waarschijnlijk voor het podium strijden met Charlotte Sijmens, Floor Michielsen en clubgenote Lisa Rooms. Het is zomaar mogelijk dat er in deze categorie een ploeg naar het EK wordt gestuurd.

Simon Debognies lijkt na zijn demonstratie in Tilburg onklopbaar bij de jongens. Toch moet er met de gebroeders Kersten altijd rekening worden gehouden. Ook Laurens Vanderlinden en Dorian Boulvin zijn erg ambitieus. Met ook nog onder meer Sebbe Francken en Mohammed Mazid aan de start lijkt dit de categorie te zijn die het meest kans maakt om als ploeg naar Samokov gestuurd te worden.

Bij de senioren dames belooft het ook een mooie koers te worden. Weinigen twijfelen aan de eerste plaats van Almensch Belete, maar de vraag is vooral hoeveel voorsprong ze zal hebben en wie haar dichtste belagers worden. Veerle Dejaeghere, Veerle Van Linden en Louise Carton lijken de grootste kanshebbers voor de tweede plaats. Toch is het gevaarlijk om Sofie Van Accom, Imana Truyers of Barbara Maveau daarvoor af te schrijven. Truyers en Carton proberen zich overigens als belofte en niet als senior voor het EK te plaasten. Bij de senioren dames behoort een EK-team in het allerbeste geval tot de mogelijkheden. Verder staan ook enkele degelijke buitenlandse atletes aan de start.

Op de lange cross bij de heren is er geen uitgesproken topfavoriet. Abdelhadi El Hachimi en Pieter-Jan Hannes zijn op basis van de voorbije weken wel de te kloppen mannen, al moet er met Mats Lunders -mits een betere start dan in Tilburg- absoluut rekening gehouden worden voor de eerste plaats. Het is ook uitkijken naar de eerste individuele wedstrijd van Isaac Kimeli en Jesse Stroobants. Verder moeten de gebroeders Basemans en Casteele net als Kim Ruell in de gaten gehouden worden. In afwezigheid van Naert, Abdi en D’hoedt lijkt de kans eerder klein dat er een team naar Samokov wordt gestuurd, al weet je natuurlijk nooit. Voor het beloftenticket is Kimeli favoriet. Indien er meer dan één man wordt gestuurd komen ook Dries Basemans, Steven Casteele en Thomas De Bock in aanmerking.

Op de korte cross bij de heren zullen we waarschijnlijk opnieuw een strijd tussen Franky Hernould, Yannick Michiels en Ismaël Debjani te zien krijgen.