Na zijn zeer knappe wedstrijd op de Warandeloop in Tilburg sprak Abdelhadi El Hachimi met Michiel Baetens. De RFCL-atleet  heeft zeer grote ambities de komende weken en maanden.

Nadat alle vrouwen hun acht kilometer gelopen had was het de beurt aan de mannen. Rijen supporters rond het parcours stonden in spanning te wachten op een mooi duel tussen België en Nederland. Na een halfuur kwam Khalid Choukoud als eerste aan. Kort daarna volgde Dame Tasama(VAC). Abdelhadi El Hachimi werd eerste Belg voor Pieter-Jan Hannes, die eerste belofte werd. Ook El Hachimi blikte tevreden terug. “Ik ben in goede vorm vandaag en in dit internationaal deelnemersveld zevende worden had ik niet verwacht na een zware trainingsweek. Nu bouw ik een rustigere trainingsweek in om in Roeselare mee te doen voor de overwinning. Na het EK focus ik me weer op het CrossCupklassement en op het BK. Ik weet dat ik kampioen kan worden als ik mijn vorm nog verbeter”, vertelt hij.