Ook AVT-atlete Imana Truyers trok zondag naar Tilburg voor de Warandeloop. Op de snelle omloop bracht ze het er goed van af. Michiel Baetens sprak haar nadien over de wedstrijd en haar ambitieuze doelen voor de komende maanden.

Om 13u10 werd het startschot gegeven voor het Crossgala bij de vrouwen. Niet minder dan acht kilometer moest er afgelegd worden op het snelle parcours. Dubbel Europees kampioene Sifan Hassan kon de wedstrijd makkelijk naar haar hand zetten en kwam solo over de finish. Eerste Belgische Veerle Dejaeghere ging in de laatste ronde nog voorbij Maureen Koster en kwam zo als derde over de streep. Imana Truyers, die onlangs 21 werd, kwam als veertiende aan en werd tweede Belgische en vijfde belofte. Ook zij blikt tevreden terug op haar wedstrijd, al wil ze nog beter doen in Roeselare. “In het begin ging ik goed, ik vond snel mijn eigen tempo. In de derde ronde begon ik het moeilijk te krijgen dus hield ik even in om op adem te komen. In de laatste ronde heb ik wel nog kunnen versnellen. Ik had graag nog bij mijn Nederlandse concurrente Irene van Lieshout maar dat lukte vandaag niet.” Truyers zal volgende week alles op alles moeten zetten om een EK-ticket te bemachtigen omdat er slechts één atlete gestuurd zal worden. “Het zal heel pittig worden in Roeselare maar ik wil me gewoon bewijzen en ik hoop dat mee mag naar het EK. Ik ga gewoon mijn eigen wedstrijd lopen en dan zien we wel.” Na Roeselare en een eventuele deelname aan het EK loopt Truyers nog alle crosscupwedstrijden. “Ik wil gewoon constant mijn vorm verbeteren en beter doen in elke wedstrijd. Ik wil in Wachtebeke gewoon kampioen worden en daar ga ik heel hard voor werken”, vertelt ze ambitieus.