Met 120 mannen aan de start van de korte cross van de Warandeloop in Tilburg was vooral de start voor veel deelnemers een probleem. Wesley De Kerpel kwam na één kleine ronde pas rond de vijftigste positie door. “Toen ik na een ronde zo ver achter zat dacht ik dat het verloren was”, vertelde de atleet van ROBA. Maar dankzij een indrukwekkende remonte kon De Kerpel alsnog beslag leggen op de derde plaats.

“Toen ik de kans zag om in de tweede ronde in een ruk naar voor te lopen, heb ik geen moment getwijfeld. Het was alles of niets. Op die manier kwam ik dan bij Thomas De Bock, maar die had op het einde nog een versnelling in de benen, die ik al verschoten had om naar voor te komen. Uiteindelijk was mijn inspanning wel nog goed genoeg voor het podium”, vertelde hij na zijn wedstrijd.

Hoewel hij na zijn overwinning in Mol alweer het podium mocht betreden, is De Kerpel toch hard voor zichzelf. “Als ik mee ben van in het begin, doe ik mee voor de overwinning. Maar als je met 120 man aan de start staat kan het natuurlijk al eens mislopen.” Volgende week trekt hij naar Roeselare, waar hij ook niet tevreden zal zijn met brons. “In Roeselare ga ik vol voor de overwinning. Er vallen een paar concurrenten weg die voor de lange cross kiezen om een ticket te bemachtigen voor het EK. Ik doe dat niet, omdat ik weet dat ik geen kans maak op de lange cross.” Ook in alle andere CrossCup-wedstrijden zal hij aantreden op de korte cross. “Ik heb dit jaar mijn zinnen gezet op het klassement, daarbij hoop ik ook nog eens Vlaams kampioen te worden voor eigen club in Rotselaar en dan volgt ook het BK nog.”

Eigen trainer

Met zijn recente overwinning in Mol en zijn derde plaats in Tilburg is De Kerpel dus helemaal terug van weggeweest. Zelf wijt hij zijn succes aan zijn eigen trainingsmethodes. “Ik train mezelf nu al een paar jaar en heb in het verleden een paar systemen uitgetest die werkten en niet werkten. Nu heb ik iets gevonden waar ik me heel goed bij voel en dat werpt zijn vruchten af.”

Met een goede start van de winter, denkt De Kerpel ook al aan de zomer. “Ik denk dat ik eens ga proberen om me te plaatsen voor het EK in Amsterdam op de 5000 meter. Ik achtte mezelf deze zomer al in staat om 13’40” te lopen maar door wat problemen is het er nooit uitgekomen. Dus als alles mee zit, zie je me misschien wel op het EK.”