Met Thomas De Bock op één, Michael Somers op twee en Wesley De Kerpel op drie in de korte cross kaapten de Belgen in Tilburg het hele podium. De Bock won autoritair, maar achter hem werd Michael Somers wel onverwacht tweede. De tweedejaars belofte van LYRA maakte zo na zijn sterke prestatie in Duffel nog maar eens duidelijk dat hij echt wel in topvorm zit.

“Da ging nogal ne gang jonge”, was zijn eerste reactie na de wedstrijd. “Toen het startschot werd gegeven, draaide ik echt alle gas open. Het ging van bij het begin echt snoeihard. Als je niet mee was in het begin, dan was je wedstrijd zo goed als over. Er werd veel geduwd en getrokken, maar gelukkig kon ik recht blijven. Ik zag Thijmen Kupers bijna vallen, écht spectaculair!” Hoewel hij de afgelopen weken al toonde dat hij de goede vorm te pakken had, was Somers achteraf toch verbaasd. “Ik had het eigenlijk niet verwacht. Maar toen ik Ramdan Snoussi achter Thomas De Bock zag lopen heb ik nog eens aangezet. Ik had hem in het verleden al eens geklopt en vandaag is dat dus weer gelukt”, blikte hij tevreden terug.

Volgende week staat bij Somers net zoals bij vele anderen de CrossCup in Roeselare op het programma, waar hij voor de lange cross kiest. “Ik wil geen stoute uitspraken doen, maar mits superbenen in Roeselare kan ik misschien wel hopen op een ticket voor het EK. Na Isaac Kimeli en Steven Casteele ligt er misschien wel nog een ticket te rapen.”