Als laatste mochten de senioren heren van start. Geen Bashir Abdi, noch Jeroen D’hoedt. Zij moesten forfait geven wegens blessures. Wie er wel opnieuw aan de start stond was Abdeladi El Hachim. De Belgische Marrokaan, tevens de oudste van het pak, was niet de enigste Belg. Zo wist ook Stijn Garain zich te kwalificeren. Een zilveren teammedaille zat er dit jaar alvast niet aan te komen met 2 Belgische atleten aan de start.

Stijn Garain - Foto: Jeroen De Meyer
Stijn Garain – Foto: Jeroen De Meyer

De Turk Arikan en de Spaanse winnaar van vorig jaar, Bezabeh, hadden zich al na 1 ronde losgescheurd van het pak. Even later kwam daar ook die andere Turk bij, Ali Kaya. Stijn Garain. kwam door in het midden van het pak. El Hachimi liep ergens rond de 20ste plaats, net na de achtervolgende groep. Het parcours was in tussentijd veranderd in een heuse slijkpartij. Het trio Arikan-Kaya-Bezabeh hadden een ruime voorsprong op de achtervolgende groep, met onder meer de Nederlander Khalid Choukoud. El Hachimi bleef op dezelfde plek hangen, net als Stijn Garain.

Toen even later de bel klonk, leek alles nog hetzelfde. Het trio, samen voorop, met een reusachtige voorsprong op de achtervolgers. Maar dan sloegen de Turken de handen in mekaar, met een gezamenlijke versnelling lieten ze de Spanjaard Bezabeh achter. In een lange spurt mocht Arikan zegevieren voor Ali Kaya. Ruim 40 seconden later kwam de verbrokkelde, achtervolgende groep over de finish. De Nederlander Khalid Choukoud eindigde als 7de. El Hachimi moest vrede nemen met de 25ste plek. Niet veel later was daar ook Stijn Garain, op de 30ste plaats. Het teamklassement werd nipt gewonnen door de Turken. De spanjaarden pakten het zilver, Italië het brons.