7 November was een belangrijke dag in de gevangenis van Nantes. Daar hadden ze namelijk het idee om een marathon te lopen met 5 gevangenen . De deelnemers kregen 10 weken de tijd om zich voor te bereiden en volgden nauwgezet een schema dat ze op het internet vonden. Onder de 5 participanten zaten zowel sportievelingen als mensen die zich nog nooit voorbereid hadden. Het doel om allemaal te finishen én dat met een tijd van net geen 4 uur leek dan ook bijna onhaalbaar. Het parcours bevond zich op de luchtplaats van de gevangenis. Er zouden 66 rondjes moeten afgewerkt worden die de vorm hadden van een 8. Een rondje was 638 meter en op verschillende plaatsen stond men klaar met bevoorrading. Het plan kwam van 2 sportieve gevangenen die graag wat meer tijd wouden om te lopen. Het hele doel bracht ook met zich mee dat de deelnemers zich vrij voelden tussen de muren. Ondanks de regen haalden ze uiteindelijk alle 5 de finish. De blijdschap achteraf was groot bij de deelnemers. Het doel werd behaald en ze bewezen dat er ook mooie dingen kunnen gebeuren tijdens de opsluiting.

U kan het volledige Franse artikel hier lezen.