Vincent Rousseau begrijpt de politiek van Atletiek Vlaanderen niet. De Belgisch recordhouder op de marathon vindt het niet kunnen dat de 24-jarige atleet Jeroen D’hoedt zijn profcontract verliest. Sport.be interviewde Rousseau kort, het relaas kan u hieronder lezen.

“Een kortzichtige beslissing”, vindt Rousseau, die het opneemt voor de getalenteerde veld- en middellangeafstandsloper. “Begin dit jaar zag ik een schitterende strijd tussen D’hoedt en Abdi tijdens het BK veldlopen.Ik begrijp de beslissing van Atletiek Vlaanderen niet.”

Het gebrek aan progressie op de 1500m was één van de redenen voor Atletiek Vlaanderen om het contract van D’hoedt niet meer te verlengen. “Maar er is meer in de atletiekwereld dan de middellange afstanden. D’hoedt heeft ook potentieel op de langere afstanden. Zeker in de tactische wedstrijden waarin zijn uithouding van pas komt. Ik geloof daar echt in.”

Dat D’hoedt blessuregevoelig is en al enkel maanden aan de kant staat met die vervelende schaambeenblessure beseft Rousseau. “Hij heeft een uitstekende kinesist, maar misschien is het toch goed om eens dieper te onderzoeken wat er aan de hand is. Dat moet hij zo snel mogelijk weten. Ik hoop in ieder geval dat het sportief goedkomt met hem. Ik heb zelf al hulp aangeboden, maar voorlopig heb ik nog geen reactie gekregen.”