Voorlopig zal er volgend jaar in de Gentse Topsporthal geen internationale atletiek van de bovenste plank te zien zijn. De grootste Belgische indoormeeting houdt namelijk op te bestaan. Een spijtige zaak voor de Belgische atleten met het oog op het EK indoor in Praag, want hierdoor valt een mooie kans op een limietpoging voor eigen volk weg. De meeting bevond zich de afgelopen jaren in een lastig financieel parket en het wegvallen van de tv-inkomsten voor de editie van 2015 was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De provincie Oost-Vlaanderen kondigde ook al aan om te snoeien in de sportsubsidies. Golazo, de organisator van de Flanders Indoor, annuleert zelf het evenement.

Pavel Maslak stoomde naar een Europees record op de Record Bank Flanders Indoor Foto: Tomas Sisk
Pavel Maslak stoomde naar een Europees record op de Record Bank Flanders Indoor – Foto: Tomas Sisk

De editie van 2014 was er één om niet rap te vergeten. De Tsjech Pavel Maslak liep op de ietwat ongewone 300m naar een Europees record van 32.15.  De Poolse polsstokspringster Anna Rogowska zette er de beste wereldjaarprestatie neer met 4m76. Haar landgenoot Adam Kszczot, die op het EK outdoor in Zürich naar goud zou stomen, was er de beste op de 800m met 1:46.32.

Uit Belgische hoek kwamen de knalprestaties van onder meer Eline Berings, die haar goede vorm etaleerde door Kellie Wells te verslaan op de 60m horden. Nafi Thiam kreeg de handen ook stevig op elkaar na haar 1m94, waardoor ze de felbegeerde limiet beaamde voor het WK indoor in Sopot. Op de polsstokstand zorgde Fanny Smets ook nog voor een Belgisch record met 4m31.