Naar aanleiding van de eerste (individuele) manche van de Lotto CrossCup 2014-15 in Mol van aanstaande zondag zorgt Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – de komende dagen nog voor enkele voorbeschouwingen van een aantal (sub)topatleten uit de Belgische veldloopwereld die nog niet aan bod kwamen in onze rubriek “WinterKriebels”. Manuela Soccol (ATLA) – Limburgs Kampioene Veldlopen 2014 – kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Peter Wagemans
Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Na het zomerseizoen hebben we even gerust. Na een ministage in Schoorl (Nederland) heb ik in Breda deelgenomen aan een halve marathon met een chrono van 1u16’18, een tijd waar ik heel tevreden over ben. Ondertussen ben ik net terug uit Amerika waar mijn partner Frank Bollen de marathon van New York heeft gelopen (2u28’00). Geen slecht resultaat gezien de winderige & koude omstandigheden. Dat heb ik zelf ook mogen ondervinden daar ik daags voordien de 5km meegedaan heb (18e in 18’00). Een geweldige ervaring zowiezo!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik doe slechts mee aan beperkt aantal manches van de Lotto CrossCup, namelijk die van Brussel, Hannuit, Rotselaar (KVV) & Wachtebeke (BK). Daarnaast zal ik ook aan de start verschijnen van de Warandeloop in Tilburg, plus twee regionale crossen in Limburg. Op straat staan er 2 wedstrijden op het programma, zowel in Nederland als Duitsland.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Zo hoog mogelijk eindigen in de Crosscup-wedstrijden die ik loop. Hopelijk top10 met af en toe een uitschieter!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik verwacht dat er achter Belete-Veerle-Veerle een aantal atletes heel kort op elkaar zullen eindigen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Astrid Verhoeven.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Veerle Dejaeghere (AVR – 24m):  beste Belgische atlete, zal altijd veel punten rapen
* Astrid Verhoeven (LEBB – 12m): vers bloed en volgens mij de revelatie van de winter
* Manuela Soccol (ATLA – 10m): ik gok zeker op mezelf want ik wil er 100% voor gaan daar ik toch met ambitie de winter in ga
* Julie Van De Velde (FLAC – 9m): zal ook punten pakken in de CrossCup
* Anne Schreurs (GENK – 2m): zowiezo garant voor punten in de Limburgse crossen
Isaac Kimeli (OEH – 20m): omwille van zijn sterke winter vorig jaar en een vaste waarde

* Dieter Kersten (ADD – 8m): junior en hopelijk EK-selectie.
* Steven Heemskerk (ATLA – 7m): trainingspartner die een heel goed jaar achter de rug heeft. Hij zal veel wedstrijden lopen deze winter en zeker zijn punten nemen
* Philip Cortvriendt (OEH – 6m): voor de korte cross
* Sven Kerremans (AVT): puntenpakker in de Limburgse crossen
> Totale waarde team “Be fast or be last” van Manuela: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Van mijn MegaSpike-ploeg verwacht ik dat vooral de dames veel punten zullen scoren.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels