De 44-jarige Chris Kimbrough doet waarschijnlijk bij niemand een belletje rinkelen. Toch is de Amerikaanse in haar eigen land plotsklaps beroemd omdat ze het wereldrecord op de, vooral in de Verenigde Staten gelopen, biermijl fors scherper heeft gesteld. Kimbrough deed met 6:28:6 een pak beter dan het vorige record van 6:42:0 in 1997 gelopen door Seanna Robinson.

De biermijl is afkomstig uit Canada en werd voor de eerste keer in 1989 gelopen. In een biermijl moet men starten met een blikje bier te drinken om vervolgens elke ronde, op uitzondering van de laatste ronde, een blikje eigenhandig open te doen en op te drinken. Het werd in de jaren 90 vooral ‘voor de fun’ gedaan op universiteiten in Canada en de Verenigde Staten. Pas sinds enkele jaren wordt er echt voor getraind én met resultaat. Er wordt op 3 december zelf het eerste wereldkampioenschap biermijl gehouden.

Kimbrough denkt nog sneller te kunnen omdat vooral haar drinken ’te traag’ ging. Even ter vergelijking: Kimbrough had 72 seconden nodig om alle blikjes leeg te drinken, de wereldrecordhouder bij de mannen, James Nielsen die met 4:57 zelf onder de 5 minuten dook, lukte dit in 30 seconden. De biermijl is geen sinecure want Nick Symmonds, toch een grote naam op de middellange afstand waagde zich enkele jaren geleden ook aan de biermijl maar strandde op enkele seconden van het toenmalige record. Kimbrough trainde weliswaar niet op lopen met bier, als moeder van 6 kinderen vindt ze dat nogal ongeoorloofd, in tegenstelling tot James Nielsen, die weken trainde en zelf de hulp inriep van wetenschappers om hem te helpen met zijn recordpoging.