Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Weskey De Kerpel (ROBA) is de eerste die spits afbijt in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 2 van de CrossCup-eindstand 2014 korte cross mannen, kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Wesley De Kerpel (Foto: Tomas Sisk)
Wesley De Kerpel (Foto: Tomas Sisk)

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Dramatisch! Ik heb nu ongeveer 3.5 maand geen enkele meter gelopen omwille van een scheur in de hamstringpees. Deze liep ik al vorig jaar in december op. Ik zit momenteel dus in revalidatie, maar dit lijkt echter nog een lange rit te worden. Als het al niet het einde van mijn hardloopcarrière betekent.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Voorlopig geen enkele.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop tegen december wat meer te kunnen bewegen, hopelijk lopen, maar zelfs fietsen zou al goed zijn. Ik ben momenteel echt met alles tevreden!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
*  Ik zou het echt niet kunnen zeggen. Korte cross is altijd erg close en blessures remmen vaak vele atleten af. Ik weet ook niet precies wie nu de korte en wie de lange cross gaat lopen. Ik wens hen alle succes toe!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Laat ons zeggen dat ik wel wat verwacht van Sam Valgaeren. Ik denk dat hij op het punt staat om echt door te breken en regelmatig op een podium te belanden. Bij de vrouwen heb ik er geen flauw gedacht van.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Kimeli Isaac (OEH – 20m): aka wonderboy
* De Bock Thomas (OEH – 10m): gewoon ne coole gast
* Van Daele Patrick (ROBA – 1m): vaste waarde
* Hannes Pieter-Jan (OLSE – 23m): hier hoef ik geen uitleg bij te geven
* Verschoren Pieter (ROBA- 5m ): pijlsnelle progressiecurve
* Van Proeyen Karen (ROBA – 11m): stabiel & constante loopster
* Boonen Jolien (ACHL – 5m): aankomend topperke
* Van Accom Sofie (ACHL – 17m): ript al enkele seizoenen in het vrouwenlopen
* Vanthillo Britt (ESAK – 7m): goeie aanvulling en NOG niet duur
* Verbruggen Hanna (DCLA – 1m): loopt met ballen, ook al heeft ze er geen
> Totale waarde team “Young Gunz”: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik denk dat mijn team vooral tegen het einde van het seizoen het verschil gaat maken. Aanvankelijk zal dit team zich in de achterhoede gedeisd houden!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.