Pieter-Jan Hannes zal komend winterseizoen zijn pijlen niet alleen op het veldlopen richten. De Antwerpenaar mikt op de 3000m op het EK indoor in Praag.

Hannes, die met het EK en de Memorial Van Damme er een lang zomerseizoen had opzitten, keerde pas terug van vakantie. Met de start van zijn winterseizoen binnen drie weken, blikt de chemiestudent alvast vooruit naar de komende maanden. Opvallend daarbij is dat Hannes zich niet zal beperken tot lange en korte crossen. “Tot en met Brussel doe ik met verder Mol, Tilburg en Roeselare lange veldlopen”, verklaart Hannes op de website van Atletiek Vlaanderen. “Plaats ik me in Roeselare voor het EK lange cross in Bulgarije en wordt er een team uitgestuurd, dan zal ik meegaan. Maar het EK cross is niet langer het grote doel.”

Anders dan vorige jaren, maakt Hannes na nieuwjaar niet de switch van lange naar korte veldlopen.  “Ik ga inderdaad mijn debuut op de indoorpiste maken”, aldus Hannes. “De trainingen en de afstand blijven dezelfde als voor de korte cross. Nog belangrijker, zeker met het oog op het WK 1500m van volgende zomer in Peking, is dat ik door indoor te gaan lopen veel vroeger dan anders pisteritme zal krijgen.” Het EK indoor vindt plaats van 6 tot 8 maart in het Tsjechische Praag. Het EK-minimum op de 3000m indoor staat op 7’54″95, een kleine seconde boven het outdoor-PR van Hannes uit 2013. “Op 8 februari, één maand vóór het EK, wil ik tijdens de Flanders Indoor de limiet lopen”, besluit een immer ambitieuze Hannes.