Het EK nadert en dat wil ook zeggen dat de limieten haast moeten binnen zijn. Zowel in België als in Nederland is het drummen om nog tegen de nacht van zondag op maandag een minimum te scoren en in extremis op de selectielijst te belanden.

Olivia Borlée - Foto: Tomas Sisk
Olivia Borlée – Foto: Tomas Sisk

De Memorial Rasschaert morgen in Ninove heeft zoals onder meer ook vorig jaar het voorrecht om nog net in het laatste limietenweekend te vallen. Kunt u de editie van 2013 nog eens terughalen? Met Aerts, Deghelt en Belete dwongen toen nog 3 Belgische atleten in extremis een WK-ticket af, maar ook enkele Belgen lukten niet in hun opzet. Zo zal het wellicht ook morgen zijn. Voor sommigen ligt er zondag nog een kans in het buitenland, het overgrote deel zet alles op Ninove. Voor België wagen Olivia Borlée (200m), Pierre-Antoine Balhan en Stijn Baeten (800m), Kim Ruell en Ali Hamdi (1500m), Soufiane Bouchikhi (5000m), Dario De Borger en Damien Broothaerts (110mH), Arnaud Ghislain en Erik Heggen (400mH), Hanne Van Hessche (hoogspringen), Cedric Nolf en Jeroen Vanmulder (verspringen) en Jolien Boumkwo (kogelstoten en hamerslingeren) zich nog aan een ultieme limietkans. De één gelooft er al wat meer in dan de andere, denkt er al wat meer aan dan de andere, toch lijken ze welbeschouwd allemaal nog een kans te maken om uitgezonden te worden richting de grootste stad van Zwitserland. Ook nog een pak Nederlanders gaan opzoek naar de felbegeerde EK-norm. Onder meer Patrick Van Luijk en Wouter Brus (100 en 200m), Terrence Agard (400m), Bob Van Der Ham (800m),  Mark Nouws (1500m), Dennis Licht en Jesper Van Der Wielen en Roy Hoornweg (5000m), Koen Smet (110mH), Douwe Amels (hoogspringen), Marit Dopheide (200m), Madiea Ghafoor (400m), Rianna Galiart (polsstokspringen) en Sietske Noorman (hoogspringen) trekken speciaal daarvoor de landsgrens over.

Tim Rummens - Foto: Jasper Jacobs
Tim Rummens – Foto: Jasper Jacobs

Ook Churandy Martina (100m en 200m) tekent present in Ninove net als Dylan Borlée (400m) en nog enkele andere Belgische EK-gangers: Jan Van Den Broeck en Pieter-Jan Hannes (800m), Isaac Kimeli (5000m) en Tim Rummens (400mH). Adrien Deghelt (110mH) moet wederom afzien van deelname met hamstringklachten.

De volledige deelnemerslijst kunt u hier bekijken.

De Belgische minima voor het EK in Zürich vindt u hier.

Meer info over de Flanders Cup-meeting in Ninove (met o.a. programma) vindt u hier.