Mo Farah zal dan toch niet op de Commonwealth Games in actie treden. Hij voelt zich nog niet wedstrijdfit wegens ziekte.

De Olympische kampioen op de 5.000m en 10.000m zou normalerwijs aan deze twee afstanden deelnemen. Vandaag, op de eerste dag van de Commonwealth Games, maakte Mo bekend dat hij in extremis moet afzeggen. “Ik heb de moeilijke beslissing genomen om niet in actie te komen op de Commonwealth Games”, zo laat hij weten op Team England. “Door de ziekte die ik twee weken geleden kende liep ik een grote trainingsachterstand op. De trainingen verliepen alsmaar beter hier in Font Romeu, maar ik heb nog enkele weken nodig om het nivau van 2012 en 2013 terug te vinden. Ik wou maar al te graag de titel van de Commonwealth Games aan mijn palmares toevoegen, maar de wedstrijden komen te vroeg en dat geeft ook mijn lichaam aan.”