De Commonwealth Games in Glasgow staan voor de deur. Katarina Johnson-Thompson moet noodgedwongen afzeggen. De 21-jaar jonge meerkampster kampt met een voetblessure.

Foto: Jim Thurston
Foto: Jim Thurston

“Ik ben heel ontgoocheld dat ik niet zal kunnen deelnemen”, zo reageerde Johnson-Thompson. Ze beschikte immers over een super vorm en was de gedoodverfde favoriete voor het goud in de zevenkamp. Met haar 6682 punten, waarmee ze ook de prestigieuze meerkamp in Götzis won, staat ze niet alleen eerste op de Europese- maar ook eerste op de wereldjaarranglijst. Op de Diamond League-meeting vorig weekend in Glasgow zette ze trouwens een uitmuntende prestatie neer. Ze sprong richting een PR van 6m92, een prestatie die haar een gedeelde eerste op de Europese- en een gedeelde tweede op de wereldjaarranglijst bezorgt. Katarina Johnson-Thompson hoopt nu fit te raken richting Zürich waar ze zou deelnemen aan het verspringen en dus niet de zevenkamp. Omdat Dafne Schippers al eerder voor de zevenkamp heeft afgezegd, lijkt Nafi Thiam met een tweede prestatie op de voorlopige deelnemerslijst absoluut kans te maken op een medaille.