De Britse wereldkampioene op de zevenkamp Katarina Johnson-Thompson moet noodgedwongen passen voor het indoorseizoen. De grote concurrente van Nafi Thiam blesseerde zich eind vorig jaar aan de achillespees, waardoor er de afgelopen weken geen sprake was van trainingen. De Britse blijft echter hoopvol en benadrukt op haar eigen social media dat haar plannen voor de Olympische Spelen van komende zomer niet in het water vallen. 

“Ik heb gewacht tot op het juiste moment om dit nieuws met jullie te delen na een maand van vooruitgang. Eind 2020 heb ik me geblesseerd aan mijn achillespees, waardoor ik de afgelopen weken heb doorgebracht met een stevige brace waarvan ik morgen (vandaag; red.) afscheid neem. Mijn herstel verloopt vlot zoals verwacht en momenteel verblijf ik in Liverpool waar de focus volop op dat herstel ligt. Ik hoop opnieuw naar Montpellier (waar de atlete traint onder Betrand Valcin; red.) te vertrekken in maart om aan de voorbereiding voor Tokio te beginnen. Gelukkig beschik ik over een fantastisch team dat me altijd steunt. Dit nieuws heeft geen impact op mijn plannen voor het komende jaar. Mijn focus blijft liggen op de Spelen in Tokio, waar ik de Britse kleuren voor de derde maal zal verdedigen. Bedankt voor alle steun”, aldus Katarina Johnson-Thompson op Instagram.

Het nieuws rond haar blessure komt niet als een verrassing, aangezien de atlete midden december in principe een zevenkamp zou afwerken op het Franse eiland Réunion. Bovendien stond de regerende wereldkampioene op de zevenkamp niet op de inschrijvingslijst van het EK indoor in Torun, waar ze haar Europese titel zou verdedigen. Dat bleek dus een teken aan de wand, aangezien de Britse nog zeker tot maart zal revalideren. Op nieuws rond een eventuele EK-deelname van Nafi Thiam blijft het voorlopig wachten.