Berlin Läuft, organisator van tal van stratenlopen, en het sportmarketingbedrijf Golazo sports werken voortaan samen en vormen Golazo sports Duitsland.

De BIG 25 Berlin is met ruim 11.000 deelnemers de grootste en bekendste van vijf stratenlopen die Berlin Läuft jaarlijks organiseert in de hoofdstad en Brandenburg. De eerste ‘25 km’ werd al in 1981 georganiseerd en was de allereerste stadsloop in Duistland. Op de ‘BIG 25 Berlin’ werden de huidige officiële wereldrecords op de 25 km bij zowel de mannen als de vrouwen gelopen.Met de Airport Night Run, Mazda IGA-Lauf, Volvo Tierparklauf en Asics Grand 10 Berlin erbij krijgt Berlin Läuft elk jaar meer dan 30.000 lopers aan de start van de eigen evenementen.

Gerhard Janetzky, samen met Christoph Kopp oprichter en eigenaar van Berlin läuft, wordt algemeen directeur van Golazo sports Duitsland: “We kunnen nu onze positie op de loopmarkt versterken, geruggensteund door de internationale positie en expertise van de Golazo groep die in Europa meer dan 500.000 deelnemers op haar diverse loopevenementen heeft.”

Bob Verbeeck, CEO Golazo groep vult aan: “Onze missie is om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen en het sporten te krijgen. Berlin läuft past perfect in dat plaatje. We kijken er naar uit om samen een sterk Golazo sports Duitsland uit te bouwen.”

Golazo sports is actief in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Golazo organiseert jaarlijks ongeveer 200 recreatieve en topsportevenementen. De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is met 35.000 deelnemers de grootste van in totaal 30 lopen. Andere topevenementen zijn de Memorial Van Damme in Brussel (de finale van de Diamond League atletiek), de Marathon Rotterdam en de Eneco Tour, de profwielerronde door België en Nederland. Daarnaast is de Golazo groep ook actief in (digitale) sportmedia, atletenvertegenwoordiging en een coaching- en trainingsplatform.

(persbericht)