Ali Hamdi begon het seizoen met een vlotte winst op de 800m tijdens het provinciaal kampioenschap. Hij werd tevens derde op het Vlaams kampioenschap op diezelfde 800m. Nu is hij echter klaar om te schitteren op zijn favoriete afstand, de 1500m. Wij stelden hem, in de aanloop naar zijn eerste 1500m op de IFAM, enkele vraagjes.

Hoe is jouw voorbereiding op het zomerseizoen verlopen?

“In eerste instantie liepen de eerste weken zeer vlot. Na het PK heb ik echter 2 weken met een kleine peesblessure (ontsteking van tibealis posterior) gekampt dus dan moest ik het even wat rustiger aan doen. Ondertussen is de pees onder controle en kan ik weer voluit trainen.”

Hoe verliepen de voorbije wedstrijden voor jou?

“Ik wist dat de eerste wedstrijden niet top gingen zijn. Toch had ik graag wat sneller willen lopen, maar hopelijk komen de tijden er de volgende wedstrijden wel uit.”

Waarom jouw keuze voor de IFAM en wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“De keuze is simpel. Op het moment bestaat er geen betere wedstrijd in België voor een goeie 1500m deze periode. Ik verwacht dat de wedstrijd snel zal zijn en dat er een pak PR’s gaan sneuvelen, waaronder hopelijk ook het mijne dat nu nog op 3’39″80 staat.”

Wat zijn jouw doelen nog verderop het seizoen?

“Graag zou ik een constant seizoen draaien met hopelijk een paar uitschieters op de 1500m.”

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.