Een bacteriële infectie gooit roet in het eten voor Lindsey Degrande. De Sijselse was normaal afgelopen weekend al in actie gekomen, maar ziekte besliste daar anders over. Hoe het de gewezen Atletiek Vlaanderen-atlete de komende periode zal vergaan, is eveneens een vraagteken.

“Normaal gezien stond vorige week een 800m op het programma maar daar dacht m’n lichaam duidelijk anders over. Ik wist niet dat de enorme hoofdpijn, vermoeidheid en spierpijn die ik toen had enkel een voorbode zou zijn, van wat nog komen moest”, kondigde Lindsey De Grande, sinds kort tewerkgesteld bij Golazo, zelf aan op haar website. “Normaal kwam dit weekend m’n eerste (kleinere) piek van het seizoen. Het is meer dan logisch dat m’n lichaam nu niet klaar is om te pieken”, legt ze verder uit.

Toch zou De Grande mogelijks alsnog in actie komen op de IFAM van komende zaterdag (zij het dan als “training”). Ze staat er – na Almensh Belete – ingeschreven met de tweede snelste Belgische tijd op de 1500m.

Lees het volledige bericht op de website van Lindsey De Grande.