Nog voor de Flanders Cups op het programma staan, wordt zaterdag al het Vlaams kampioenschap alle categorieën betwist. Een resem Belgische toppers krijgen er – zoals de verwachtingen er nu voor liggen – ideale omstandigheden voorgeschoteld. Krijgen we (een) EK/WK-limiet(en)?

Mogen we na zaterdag weer één of meerdere namen op het EK/WK-lijstje bijschrijven? De kans zit er alleszins dik in, want een aantal junioren (WK Oregon) en senioren (EK Zürich), die kans maken op een ticket, tekenen zaterdag in Gentbrugge present. De minima voor deze kampioenschappen vindt u trouwens onderaan het artikel.

Tim Rummens - Foto: Tomas Sisk
Tim Rummens – Foto: Tomas Sisk

Op de 400m heeft scholier Alexander Doom de beste papieren al zal het hem niet gemakkelijk gemaakt worden, want ook Michael Rossaert werkt de baanronde af samen met onder meer ook nog Jan Van Den Broeck. Bij afwezigheid van de Topsport Defensie-atleet op de 800m, wordt er naar Aaron Botterman gekeken. Dario De Borger krijgt  tweemaal de kans op een goede chrono, doordat er zowel reeksen als finales op het schema staan op de hoge horden. Op de 400m horden zal er ook voor een goede tijd en EK-limiet gestreden worden want zowel Tim Rummens, Erik Heggen en Stef Vanhaeren ambiëren daar een EK-ticket. Op de kampnummers bij de heren wordt er uitgekeken naar Bram Ghuys (hoogspringen) en Ben Broeders (polsstokspringen) die respectievelijk aan een EK- en WK-ticket denken. In het speerwerpen krijgen we een duel tussen Thomas Smet, Jarne Duchateau en Timothy Herman. Duchateau hoopt op de limiet voor het WK junioren, Smet en Herman dromen van een ticket richting Zürich.

Bij de vrouwen neemt Justien Grillet de 200m, Kimberley Efonye de 400m en Zenobie Vangansbeke de 800m voor haar rekening. Sofie Van Accom krijgt een 1500m op haar bord terwijl Eline Berings hoopt op een goede tijd op de 100m, maar vooral op de 100m horden.Op de lage horden treedt Hanne Claes opnieuw in actie. Claes heeft reeds een ticket voor Zürich beet, Nenah De Coninck wil op de 400m horden graag naar dat andere internationaal kampioenschap, het WK voor junioren in Oregon.

Melissa Dupré - Foto: Natasha Dupré.
Melissa Dupré – Foto: Natasha Dupré.

In de kampnummers wordt er wat verwacht van Hanne Van Hessche (hoogspringen), Aurélie De Ryck (polsstokspringen) en Jolien Boumkwo (kogelstoten & hamerslingeren). Alle drie deze atletes maken kans op een EK-ticket, maar het seizoen is nog jong en hier moet zeker ook rekening mee gehouden worden. In het hamerslingeren hoopt juniore Vanessa Sterckendries trouwens op de WK-limiet waar ze eerder dit seizoen al dichtbij kwam. Na veel blessureleed zien we Melissa Dupré ook weer op de atletiekpiste. De atlete van RCG neemt de speer na lange tijd weer op voor competitie.

Het programma van het Vlaams kampioenschap vindt u hier.

De deelnemerslijst vindt u hier.

De EK-minima voor Zürich raadpleegt u hier, de WK-minima voor Oregon bekijkt u dan weer hier. Indien u de EYOT-limieten ook nog nodig zou hebben (kanshebbers: Alexander Doom en Tobias Capiau), deze vindt u hier.

Na doorklikken vindt u hier de live-results.