CABW heeft de interclub in de hoogste afdeling bij de vrouwen gewonnen.  Het bleef in regenachtige omstandigheden met windvlagen thuisclub DAMP en ACME voor met respectievelijk 7,5 en 9 punten. Titelverdediger DCLA eindigde op een vijfde plaats.

Fanny Smets  - Foto: Ruben Van den Berghe
Fanny Smets – Foto: Ruben Van den Berghe

CABW sprokkelde het meeste punten met Cynthia Bolingo Mbongo (winst 100m, 400m). Fanny Smets zorgde ook voor aardig wat puntengewin (tweede verspringen, derde polsstokspringen). De wind, de koude en de regen die af en toe viel stonden PR-verbeteringen in de weg. Almensh Belete liet wel van zich spreken door zowel de 1500m als 3000m te winnen in tactisch niet zo snelle tijden. Voor het overige gebeurde er niet zo veel opmerkelijks. ACW en RESC stonden op het einde van de dag op de voorlaatste en laatste plaats en zij degraderen dus naar de ere VAL/LBFA-afdeling.

De resultaten van de interclub in de hoogste afdeling vindt u hier. De ploegenklassementen in de andere divisies kunt u  raadplegen op de site van de VAL.

De individuele uitslagen van de ereafdeling van de VAL bij de vrouwen (Huizingen) vindt u hier.